Mobning
Mobning bliver ikke tolereret, og dette er også gældende for mobning på internettet og på de sociale medier. Mobning skader er menneske på psyken, kroppen og socialt. Når der er talen om mobning, er der en afsender og en modtager, og det handler ikke om, hvor meget der bliver mobbet, om modtageren tager det som en spøg eller andet. Vi arbejder frem imod, at alle elever har respekt for hinanden, uanset hvem man er eller hvor man kommer fra.
Hvis mobning finder sted, prøver vi at finde frem til problemet ved at have samtaler med involverede personer. Konsekvenserne af mobning på Føroya Eftirskúli kan resultere i, at eleven bliver bortvist.
Euforiserende stoffer
Euforiserende stoffer er forbudt. I tilfældet af, at man medbringer euforiserende stoffer i skole eller på elevhjem, eller hvis man er mellemled for at bringe euforiserende stoffer videre på skole eller elevhjem, kan det medføre øjeblikkelig bortvisning.
Hvis en elev er påvirket af euforiserende stoffer, kan konsekvenserne blive, at personen bliver bortvist. Der kan ikke forventes at vedkommende elev kan fortsætte på skolen. Vi foretager tests, hvis vi har mistanke om indtag af euforiserende stoffer.
Alkohol
Alkohol er forbudt. Hvis man har brændevin eller andre drikkevarer med alkohol med i skole eller på elevhjem, kan det medføre øjeblikkelig bortvisning. Hvis der er mistanke om, at en elev er påvirket af alkohol, bliver eleven bedt om at tage en test. En positiv test kan medføre, at eleven bliver bortvist.
Rygning
Dette er en røgfri skole, dette er både gældende for skolen og elevhjem. Anden slags tobak, som for eksempel snus og e-sicaretter, er ligeledes forbudt.
Fravære
Eleven har mødepligt, og fravær er ikke accepteret. Hvis en elev ikke møder op til undervisning eller aktivitet, bliver denne elev noteret som fraværende. Hvis fravær øges markant, kontakter vi elevens forældre.
Besøgstider
Piger og drenge kan besøge hinanden på værelserne fra kl.10:00 til kl.21:50. Reglerne og tidsrammerne på elevhjemmet skal overholdes. Den første skoleuge og på andre særlige tidspunkter er der andre regler gældende for besøg på pige- og drengeværelserne. Besøgende udefra kan besøge elevhjemmet hverdage fra kl.15:00 til kl.16:00 og fra kl.19:00 til kl.21:00. Disse besøg skal altid aftales på forhånd med vagterne på skolen. Forældre og pårørende er dog altid velkommen til at komme på besøg.
Opbevaring af værdigenstande og udstyr
Smartphones, tablets og lignende skal låses inde i skabet, når disse ikke bliver brugt. Skolens forsikring dækker ikke tyveri på værelserne, i klasselokale og andre steder på skolens og elevhjemmets områder. I disse tilfælde er det indbosforsikring fra den enkelte elevs hjem som gør sig gældende, mens eleven er i skole.
Hjem i weekend
Når skoleugen er slut, og når eleverne igen skal møde op til skoleuge, bliver dette planlagt efter Strandfaraskip Landsins (SSL) rejseplan. Eleverne bliver transporteret til og fra færgen Smyril, når ugen starter og når den slutter. Vi forventer, at forældre afhenter eleverne på terminalen i Tórshavn, og at de giver os besked om afhentning. Når eleverne ankommer til skolen igen om søndagen, er en vagt til stede og tager imord dem på terminalen ved Krambatangi og transporterer dem til elevhjemmet. I forbindelse med rejsen frem og tilbage med Strandfaraskip Landsins, får de elever, som har adresse på Færøerne, et rejsekort fra Studni. Dette rejsekort kan benyttes til rejsen mellem hjem og skole.
Betaling
Betaling for skole og ophold er kr.4.500,- om måneden i 11 måneder. Dette er medregnet mad, overnatning og rejseudgifter. Dette er et totalt beløb på kr.49.500,- for hele skoleåret.
Det er muligt at søge om støtte til betalingen fra den kommune, som eleven er tilknyttet. Med forespørgsel og tilladelse fra forældre, kan Føroya Eftirskúli søge om støtte fra tilhørende kommune.
Hvis eleven stopper op skolen før tid, bliver betalingen fortsat opkrævet, hvis der ikke er specielle omstændigheder, som gør at eleven er nødsaget til at stoppe.
Ansvarspersoner
Lærer eller vagt har ansvar for eleverne, når de er på udflugt, rejse, skolen og på elevhjemmet. Der er altid en vagt tilknyttet til elevhjemmet og ansvarlig for huset.
Forsikringer
Elevens forsikringer for skader, tyveri, ulykker og lignende er knyttet til forældres / værges forsikringer.
Hvis noget bliver stjålet eller ødelagt på skolen eller på elevhjemmet, er det forælders / værges forsikringer som dækker. Dette er ligeledes gældende for skader eller hærværk på skolens ejendele, her skal forældres / værges forsikringer erstatte ejendelene, hvis skaden er sket.
Årsplan
Vores årsplan bliver besluttet i samarbejde med Tvøroyrar Skúli og denne bliver efterfulgt i vores fælles planer. Liniefagene på Føroya Eftirskúli er skemalagt på faste dage, E-sport linien er om mandagen, Kunslinie er om onsdagen, Iværksætter- og medielinie er om torsdagen og Færølinien om fredagen. Skolens opdaterede årsplan ligger på vores hjemmeside.
Tider
Eleverne skal være på deres værelser senest kl.22:00. Efter kl.22:30 skal eleverne vise respekt for de andre, når de skal sove. Nattefreden skal respekteres. Elever kan være på skolen, under opsyn, efter skoledagen er slut og frem til kl.21:45. Efter dette tidspunkt skal der være ryddet op og låst af. Senest kl.22:00 skal eleverne være på elevhjemmet.
Husdyr
Det er ikke tilladt at have husdyr / kæledyr på skolen og elevhjemmet.
Overtrædelse af ovenstående regler
Med henblik på gældende regler og rammer, prøver vi hele tiden at arbejde med de unge mennesker, som er under udvikling, istedet for at foretage direkte straf. Retfærdige og meningsfulde konsekvenser gavner de unges lærdom og livserfaringer.
Dette betyder dog ikke, at eleverne ikke vil mærke konsekvenserne som straf, men at vi først og forrest ønsker at finde en overenskomst, og med henblik til de efterfølgende individuelle situationer, at udføre straffeaktioner. Vit benytter straffeaktioner, som viser, at det er de voksne, som bygger rammerne for de unge. Efter vores overbevisning, er dette afgørende for at have trygge og demokratiske rammer for skolens udvikling.
Samtaler og anbefalinger
Vi benytter primært samtaler til at løse problemer, som kan opstå, men det kan også være nødvendigt at vi går direkte til anbefaling om at følge love og regler. Hvis personlig samtale og anbefalinger ikke er til nogen hjælp, vil vi kontakte elevens forældre / værge.
Hvis der er mistanke om, at en elev overtæder skolens regler, bliver den pågældende elev indkaldt til samtale med lærer og pædagogisk ansvarlig. Som skole arbejder vi med demokrati og samtaler, derfor skal både elev og forælder forstå meningen af at være del af et lignende samarbejde.
Startgrundlaget er, at eleven får udfordringer sammen med andre unge og i skolelivet. Formålet med alle samtalerne er at inspirere eleven med positiv og opbyggende udvikling, og ud fra dette er det vigtigst af alt for den enkelte elevs udvikling og personlige civilisation, at lære af sine fejl. Ligeledes er det vigtigt, at eleven lærer at tage ansvar og selv stå ansvarlig for sin opførsel.
Bortvisning eller hjemsendelse
Først følger vi fremgangsmåderne for overtrædelse af regler, før eleven, i samarbejde med forældre, bliver sendt hjem. Vi foretager direkte bortvisning af elev, hvis der er begået en alvorlig overtrædelse af skolens regler, eller hvis der er begået kriminelle handlinger. I disse tilfælde henviser vi til skolens reglement og forældres / værges bekræftelse og samtykke af disse regler. Derefter bliver forældre / værge underrettet om bortvisningen af kontoret.
Hvis der sker enhver forbrydelse, bliver politiet tilkaldt og forældre / værge får besked. Forældre for samtidig besked om, at eleven er bortvist.
Køkken
Eleverne skal rengøre og passes elevhjemmets køkken. Dr bliver dagligt kontrolleret, at dette bliver overholdt. Fælleskøkkenet på skolen bliver delvist rengjort af eleverne og delvist at rengøringspersonale.
Eleverne skal rydde op efter sig, efter de har spist, og de skal sørge for, at tallerkner, kopper og bestik bliver vasket op.
Rengøring
Elever skal passe på deres værelser, køkkenet på elevhjemmet og fællesarealet på skolen. Vi forventer, at eleverne altid rydder op efter sig selv på skolen og på elevhjemmet. Eleverne skal altid rydde op efter måltider. Der skal være orden og rent på værelserne. Ligeledes skal eleverne vaske deres eget tøj og tekstiler.
Sygdom
Ved sygdom kan eleverne blive på elevhjemmet, dog ikke hvis sygdommen kræver meget pleje. I den situation følger vi almindelige fremgangsmåder, ved at tage til kommunelæge eller få akut hjælp, hvis nødvendigt. Elevern sygemelder sig på kontoret eller hos den pågældende vagt, som er på elevhjemmet.
Tilladt fravær
Hvis eleven af gode grunde ikke kan deltage i undervisning eller andre aktiviteterm skal besked gives til kontoret eller lærer og vagt om fravær. Meddelelsen om fravær bliver behandlet og bekræftet af kontoret.
Weekend på skolen
Eleverne kan overnatte på elevhjemmet 1 eller 2 wekkender om måneden, hvis de har lyst. Vagter er altid til stede på elevhjemmet og er altid klare til at hjælpe. De weekender, hvor elever overnatter, bliver der arrangeret forskellige aktiviteter for at styrke sammenholdet.
For elever fra udlandet, er dette dog ikke gældende. Elever fra udlandet kan, i fleste tilfælde, blive på elevhjemmet hver weekend.
Nøgler og depositum
På elevhjemmet er det ikke almindeligt, at værelserne bliver låst af. Vagten administrerer nøgler til alle værelser og værelserne kan låses i weekenderne, hvis eleven ønsker dette. Der bliver indkrævet depositum på kr.2.000,-, som skal betales før den 1. marts i det år, hvor eleven skal starte på Føroya Eftirskúli.
Lommepenge
Vi anbefaler, at eleverne ikke har store pengebeløb i kontanter med sig i skole eller på elevhjemmet. Her foretrækker vi, at eleverne har betalingskort. Elev og forældre har ansvaret af værdigenstande og kontanter.